اروپایی
افراد زیادی در قاره اروپا بوده و هستند که امروزه آنها را بعنوان مشاهیر اروپایی رفاه حیوانات میشناسیم. اینها مردمانی سخت کوش ، صبور و از خودگذشتهای هستند که زندگی خود را وقف ایجاد آسایش برای حیوانات کردهاند.
تمپل گراندین از مشاهیر اروپایی

دکتر تمپل گراندین – پروفسور دانشگاه کلرادو
دکتر گراندین طراح تاسیسات نگهداری دام و پروفسور علوم دامی در دانشگاه ایالتی کلرادو است. امکاناتی که او طراحی کرده است در ایالات متحده، کانادا، اروپا، مکزیک، استرالیا، نیوزلند و سایر کشورها به کار میرود. در آمریکای شمالی، تقریباً نیمی از گاوها در یک سیستم مهارکننده مسیر مرکزی که او برای دامداریهای گوشتی طراحی کرده بود، نگهداری میشوند. سیستم های منحنی و مسابقه ای که او برای گاو طراحی کرده است در سراسر جهان استفاده می شود. و نوشته های او در منطقه آزادی حیوان (Flight Zone) و سایر اصول رفتار حیوانات در حال چرا به بسیاری از افراد کمک کرده است. تا استرس حیوانات خود را در حین جابجایی کاهش دهند.
او همچنین یک سیستم امتیازدهی عینی را برای ارزیابی کارکرد گاو و خوک در مزارع پرورش گوشتی ایجاد کرده است. این سیستم امتیازدهی توسط بسیاری از شرکت های بزرگ برای بهبود رفاه حیوانات استفاده می شود. سایر زمینههای تحقیق عبارتند از: خلق و خوی گاو، غنیسازی محیطی برای خوکها، کاهش برشها و کبودیهای تیره، باروری گاو نر، روشهای آموزشی، درک اسب از اشیاء جدید، و روشهای خیرهکننده مؤثر برای گاو و خوک در دامداریهای گوشتی.او مدرک B.A. در کالج فرانکلین پیرس و M.S. در رشته علوم دامی در دانشگاه ایالتی آریزونا را دریافت کرد.
دکتر گراندین در سال 1989 دکترای خود را در رشته علوم دامی از دانشگاه ایلینویز دریافت کرد. امروز او در دانشگاه ایالتی کلرادو دوره هایی را در مورد رفتار دام و طراحی امکانات تدریس می کند و به صنعت دام در مورد طراحی تأسیسات، حمل و نقل دام و رفاه حیوانات مشورت می دهد. او در برنامه های تلویزیونی مانند 20/20، 48 Hours، CNN Larry King Live، PrimeTime Live، 60 Minutes، Today Show و بسیاری از برنامه ها در کشورهای دیگر حاضر شده است.
او در مجله People، New York Times، Forbes، US News and World Report، Time Magazine، نقد کتاب نیویورک تایمز و مجله Discover حضور داشته است. در سال 2010، مجله تایم او را به عنوان یکی از 100 فرد تأثیرگذار معرفی کرد. مصاحبه با دکتر گراندین از رادیو عمومی ملی پخش شده است و او در سال 2010 یک سخنرانی TED با عنوان “جهان به همه نوع ذهن نیاز دارد” دارد.
مقالات
او همچنین بیش از 400 مقاله در مجلات علمی و نشریات دوره دام در مورد نگهداری حیوانات، رفاه و طراحی تاسیسات تالیف کرده است. او نویسنده کتاب های «تفکر در تصویر»، «حمل و نقل و جابجایی دام»، «ژنتیک و رفتار حیوانات اهلی»، «راهنمای کار با حیوانات مزرعه» و «رفتار انسانی با دام» است. کتابهای او «حیوانات در ترجمه» و «حیوانات ما را انسان میکنند» هر دو در فهرست پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز قرار داشتند.
«حیوانات ما را انسان می کنند» نیز در فهرست پرفروش ترین های کانادا قرار داشت. آخرین کتاب او، Calling All Minds، پرفروشترین کتاب نیویورک تایمز برای دانشآموزان دبیرستانی بود. داستان زندگی او همچنین در یک فیلم HBO با عنوان “Temple Grandin, Starting Claire Danes” ساخته شده است که برنده هفت جایزه امی و یک گلدن گلوب شد. این فیلم زندگی او را در دوران نوجوانی و چگونگی شروع کارش را نشان می دهد. در سال 2017، او به تالار مشاهیر زنان راه یافت و در سال 2018 توسط انجمن پیشرفت علم آمریکا به عنوان عضوی از آن انتخاب شد. او به عنوان یکی از 10 استاد برتر کالج در سال 2020 توسط مجله CEO انتخاب شد.
در سال 2022 به او مدرک استاد ممتاز دانشگاه در دانشگاه ایالتی کلرادو اعطا شد. آخرین کتاب او «تفکر بصری: هدایای پنهان افرادی که در تصاویر، الگوها و انتزاعها فکر میکنند» نیز در فهرست پرفروشترینهای نیویورک تایمز قرار داشت.
پروفسور دونالد بروم

پروفسور دونالد موریس بروم
دونالد موریس بروم – استاد ممتاز مدرسه دامپزشکی کمبریج – مفاهیم و روش های ارزیابی علمی رفاه حیوانات را توسعه داده و به بررسی: توانایی های شناختی حیوانات، رفاه حیوانات در ارتباط با مسکن و حمل و نقل، سیستم های تولید دام پایدار، مشکلات رفتاری، نگرش به حیوانات و اخلاق استفاده از حیوانات پرداخته است. حیوانات مورد مطالعه عبارتند از: گاو، خوک، گوسفند، مرغ، اردک، ماهی پرورشی و سگ. کار اخیر مربوط به احساسات، مفاهیم و عواطف حیوانات اهلی، ارزیابی درد در گاو و گوسفند، بیماری به عنوان یک مشکل رفاهی و سیستمهای سه سطحی سیلووپاستورال است.
پس از 19 سال به عنوان مدرس و سپس ریدر در دانشگاه ریدینگ، دونالد بروم در سال 1986 به عنوان اولین استاد رفاه حیوانات در جهان منصوب شد. او در مرکز رفاه حیوانات و رفتار انسان و حیوان (Anthrozoology) ، مفاهیم و روش های ارزیابی علمی رفاه حیوانات را توسعه داده و مطالعه کرده است. : توانایی های شناختی حیوانات، رفاه حیوانات پرورشی و سایر حیوانات در رابطه با مسکن و حمل و نقل، مشکلات رفتاری حیوانات خانگی، تولید پایدار دام، نگرش به حیوانات و اخلاقیات استفاده از حیوانات.
بروم 9 کتاب و بیش از 350 مقاله داوری منتشر کرده است، در مورد رفاه حیوانات در 45 کشور سخنرانی کرده و در کمیته های بریتانیا (FAWC، APC، Seals، امور روستایی BBC) و شورای اروپا خدمت کرده است. او رئیس یا نایب رئیس کمیتههای علمی اتحادیه اروپا در مورد رفاه حیوانات از سال 1990 تا 2009 و عضو هیئت EFSA در مورد بهداشت و رفاه حیوانات تا ژوئن 2012 بوده است. وی ریاست O.I.E. گروه رفاه حیوانات در حمل و نقل زمینی را بعهده داشته است.
مری تیلبی از مشاهیر اروپایی قرن نوزده

خانم مری تیلبی
یکی از قدیمی ترین پناهگاه های حیوانات در جهان توسط Mary Tealby راه اندازی شد.متولد 1801، اهل هانتینگدون، انگلستان، اکثریت عمر خود را به عنوان حامی حیوانات گذراند. تیلبی از سگ رها شده ای مراقبت می کرد که یکی از دوستانش پیدا کرد، اما بعداً مرد. سپس در سال 1860 تصمیم گرفت تا خانه ای برای سگ های بی خانمان به نام خانه موقت سگ های گمشده و گرسنه در شمال لندن ایجاد کند.
در نهایت تیلبی پناهگاه خود را گسترش داد و با حمایت مالی دوستان، اهداکنندگان و کمک انجمن سلطنتی برای جلوگیری از ظلم به حیوانات، آن را به خانه سگ های Battersea تغییر نام داد (که اکنون با نام Battersea شناخته می شود). در حالی که این روزها حیوانات خانگی بخش ارزشمندی از خانواده ما هستند، مطمئناً در زمان تأسیس Battersea اینطور نبود.
تیلبی به دلیل اولویت دادن به سگ های ولگرد بر جمعیت بی خانمان توسط مطبوعات مورد انتقاد قرار گرفت. با این حال، Battersea شروع به جلب حمایت عمومی برای مأموریت خود کرد و یکی از مشهورترین حامیان آنها نویسنده چارلز دیکنز بود.Battersea تا زمان مرگ Tealby در سال 1865، سالانه بیش از 2000 سگ را نگهداری می کرد. این سازمان در سال 1883 شروع به پذیرش گربه ها کرد. در سال 2015، ملکه الیزابت دوم پلاکی را به مناسبت تغییر نام لانه سگ Battersea به Marykensal رونمایی کرد.
سلیا هاموند

سلیا هاموند
سلیا هاموند از مشاهیر اروپایی رفاه حیوانات و یک مدل انگلیسی سابق است که اکنون یک حامی حیوانات است. او در گسترش آگاهی در مورد عقیم کردن گربهها برای کنترل جمعیت گربه وحشی در بریتانیا تأثیرگذار بوده است.هاموند یکی از اولین پذیرندگان مدل تله-عقیم سازی-بازگشت (TNR) برای مدیریت جمعیت گربه های وحشی بود. او روش ها و تجهیزات خود را در دهه 1960 توسعه داد، زمانی که بسیاری در آن زمان اتانازی را تنها راه حل برای مقابله با گربه های وحشی می دانستند.
هاموند با مقامات محلی، بیمارستان ها و مقامات بخش بهداشت با چالش های زیادی روبرو شد، اما در بازگرداندن یا رهاسازی هزاران گربه بی خانمان موفق بود.هاموند پناهگاه گربههای خودش را برای گربههایی که نمیتوانست برایشان خانه جدید پیدا کند باز کرد. او در ارتقای وضعیت گربههای بیخانمان در بریتانیا که مستحق رفتار انسانی بودند، نقش داشت.
هاموند در سال 1986 انجمن حیوانات سلیا هاموند را برای ایجاد کلینیک های عقیم سازی و واکسیناسیون ارزان قیمت در کشور خود تأسیس کرد. این اجازه می دهد تا مالکیت حیوانات خانگی برای جوامعی که کمتر از آنها استفاده می شود در دسترس باشد. اولین کلینیک در لویشم، جنوب لندن در سال 1995 افتتاح شد.در سال 2004 در نشست عمومی سالانه انجمن سلطنتی پیشگیری از ظلم به حیوانات، به هاموند معتبرترین جایزه این سازمان، جایزه ریچارد مارتین، به خاطر فداکاری مادامالعمر برای رفاه حیوانات اهدا شد.